Jaką naleśnikarkę do domu kupić?
Jak przygotowywać idealne naleśniki w domu? Jest na to sposób. Po pierwsze: sprawdzona receptura i wysokiej jakości składniki. Po drugie: profesjonalny sprzęt, który zadba o to, by ciasto było dokładnie wysmażone – najlepiej używana przez doświadczonych kucharzy naleśnikarka. Czym jest, jak działa i dlaczego sprawdzi się także w domu?
Naleśnikarka – szybkie i smaczne naleśniki
Choć przepis na naleśniki nie jest skomplikowany, ich przygotowanie potrafi przysporzyć problemów. Najtrudniejszym etapem jest samo smażenie, a zwłaszcza obracanie placka tak, by go nie uszkodzić. Jak ułatwić sobie to zadanie? Skutecznym rozwiązaniem będzie stosowana w gastronomii naleśnikarka. To kompaktowe urządzenie, które ma maksymalnie uprościć przygotowywanie naleśników. Wyposażone jest w okrągłą płytę grzewczą, na którą wylewa się ciasto. Sprzęt skonstruowany jest tak, by ciasto było ogrzewane równomiernie i ładnie się przysmażyło. Naleśnikarki zapobiegają spaleniźnie, ale też niedosmażeniu. Ułatwiają również obracanie oraz znacznie przyspieszają cały proces przygotowywania naleśników.
Jakie urządzenie do smażenia naleśników kupić?
Naleśnikarka to wciąż sprzęt używany głównie w gastronomii, choć na rynku pojawiło się wiele modeli do zastosowania w domu – bardziej kompaktowych, łatwych w obsłudze. Trudno je jednak kupić w pierwszym lepszym sklepie z małym AGD. Dlatego poszukując naleśnikarki dla siebie, najlepiej sprawdzić ofertę sklepów internetowych – stronę producenta oraz specjalistyczne sklepy gastronomiczne.Wybierając naleśnikarkę, trzeba wybrać między modelem gazowym a elektrycznym. Ważnym kryterium jest również rozmiar płyty grzewczej, od którego zależy wielkość smażonych naleśników. Wskazówką będzie też producent oraz inne parametry: moc, dostępne funkcje, czas smażenia.
Jak podawać naleśniki w domu?
Jak serwować przygotowane w naleśnikarce naleśniki? Możliwości jest naprawdę wiele. Dla tych, którzy wolą jeść je na słodko doskonałymi dodatkami będą dżem, czekolada, świeże owoce, bita śmietana czy serek z dodatkiem rodzynek.Naleśniki można jednak serwować także na wytrawnie – tutaj sprawdzą się przede wszystkim pesto, szpinak, pasty warzywne, farsze na bazie różnego rodzaju grzybów.
Naleśnikarki dostępne są w ofercie Gastrosilesia.pl.