Na zdrowie i ze smakiem, czyli przetwory z owoców i warzyw
Ogórki korniszony to ulubiony przysmak wielu Polaków, który nie mniejszym zainteresowaniem cieszy się również za granicą. To nieodłączny dodatek wielu sałatek i zakrapianych spotkań w gronie przyjaciół. Kto nie ma czasu na przygotowanie takich przysmaków samodzielnie, poszukuje ich na sklepowych półkach.
Przetwórstwo owocowo warzywne – jak z domowej spiżarni
Przetwórnie owocowo warzywne pełną parą pracują przede wszystkim w okresie letnim, kiedy to pola, lasy i sady obfitują w dojrzewające w pełnym słońcu różnorodne warzywa i owoce. Wtedy są najzdrowsze i najsmaczniejsze. To najlepszy czas, aby zamknąć je szczelnie w mniejszych i większych słoiczkach i następnie zimą skonsumować.
Ich produkcja odbywa się z wykorzystaniem tradycyjnych i przekazywanych z pokolenia na pokolenie receptur. Dzięki temu ich smak, aromat i konsystencja są nie do podrobienia. Tylko wysokiej jakości składniki i naturalne przyprawy są gwarancją udanych przetworów z owoców i warzyw, które można znaleźć na sklepowych półkach.
Na polskim stole od lat
Przetwórstwo owocowo warzywne od lat dostarcza produkty na polskie stoły. Są to nie tylko ponadczasowe ogórki kiszone i korniszony, ale również kiszona kapusta, tarte buraczki i różnego rodzaju sałatki, które składają się z naszych ulubionych warzyw. To także przeciery ogórkowe, pomidorowe, szczawiowe i tarty chrzan, które są składnikiem tradycyjnych polskich potraw.
Dla wielbicieli słodkości są to pyszne i pachnące latem dżemy, powidła, konfitury, soki i kompoty, które składają się z samych owoców, bez dodatków smakowych, konserwantów i zagęstników.
Do obiadu i kanapki
Przetwórstwo owocowo warzywne dostarcza przetworów, które są dodatkiem do tradycyjnych polskich potraw takich jak sałatki czy zupy. Z powodzeniem można je również zajadać jako dodatek do niedzielnego obiadu.
Konfitury, dżemy i soki to uniwersalny dodatek do pieczywa, domowych naleśników, gofrów i innych deserów, a także aromatycznej herbaty, która z dodatkiem soku malinowego postawi na nogi w czasie jesienno-zimowych infekcji.